A TEREMTÉS HETE

 

„Ez a világ annak rossz, akinek a szíve sebzett. Akinek a szíve jó, ép vagy gyógyult, annak ez a világ egyáltalán nem rossz, hanem egy olyan hely, ahol csodák történhetnek. Ahol az ember találkozhat Istennel, ahonnan az ember eljuthat az Istenhez. A Szentföld. Az egész világ szent föld.” (Pál Ferenc)

 

Az európai keresztyén egyházak minden évben, így idén is közösen emelik fel hangjukat, hogy megerősítsék a teremtett világért vállalt felelősségüket, és imádságra hívják a kontinens keresztyén közösségeit. A magyarországi keresztyén egyházak évente egy héten át tartó programsorozattal csatlakoznak az európai kezdeményezéshez: idén szeptember 29. és október 6. között ünneplik a teremtés hetét.

 

Iskolánk ebből az alkalomból tartott áhítatán az alsó osztályok dobogó szívet, a felsősök egy sas madarat alkotva imádkoztak a teremtett világért.

 

A videó megtekintése ITT.
https://youtu.be/S3xsbWBUphw

 

 

 

IMA A FÖLDÜNKÉRT

 

Uram, hálát adunk Neked a Földért, a természet minden apró, mégis csodálatos részletéért ugyanúgy, mint a hatalmas hegyekért és mélységes tengerekért.

 

Kérlek, nyisd fel szemünk ezekre a minket körülvevő csodákra, adj szívünkbe őszinte hálát a levegőért, a vízért, a tápláló napfényért, a növényekért, állatokért, a Földért.

 

Segíts nekünk Uram, hogy kilépjünk kényelmünk bűvköréből, és őszintén belássuk, mit tehetnénk, hogy életmódunkkal támogassuk a természet kincseinek megmaradását, add, hogy döntéseink valódi változást hozhassanak szokásainkba!

 

Ámen

 

 


Galéria


Dokumentumok

teremtes.jpg