Napfényes időre virradt farsang napja Majosházán 2022-ben. Szinte már azt hittük nem is lesz hideg, amit elűzhetünk ezen a téli napon. Az idei farsangi mulatság fő attrakciója ugyanis egy régi hagyományunk újraélesztése volt: a Kisze báb égetés.

Diákjaink izgatottan öltötték magukra a megálmodott jelmezeiket, a reggeli órák fáradt percei ezzel teltek. Közben előkészítettük a zsákbamacskáink kis csomagjait is, melynek tartalmát a szülőknek és tanárainknak köszönhettük. Szorgos diák kezek előző nap nagy összefogással csomagolták be ezeket a kis ajándékokat, hogy most adománnyá változhassanak, hiszen szokás szerint az ebből befolyt összeget a nyolcadik osztály kapja, ezzel segítve a ballagásuk anyagi terheit.

Minden osztály a termében, egy farsangi kvízzel indította be álmos agytekervényeit. Az első helyezett osztály nyereménye csokis habcsókokban manifesztálódott. Ezután mindenki ráírhatta búját, baját, szomorúságát egy papír cetlire, amit aztán a Kisze bábba tömködve, annak elégetése során engedhettünk el életünkből.

Kereplőkkel, csörgőkkel, dobokkal kísértük vesztőhelyére, az iskolaudvar hátsó szegletébe a Kisze bábunkat és vele a telet. Majd a lángokban gyönyörködve a „Ki a leghangosabb osztály” versenyt is levezényeltük, amit a 6. osztály nyert.

Zsákbamacska vásárlás és cserebere, eszem-iszom az osztálytermekben, a jelmezek zsűrizése és osztályonként flashmob a Macarena és a Timber című zeneszámokra következett ezután.

A legkreatívabb jelmez díjat a 8. osztályban Deák Viktória Fiona, ogre jelmeze, a 7. osztályban Farkas-Püspök Maximilián világítással is felszerelt Lada autó jelmeze zsebelte be. Míg a 6. osztályban Gáspár Jankó lánynak beöltöző jelmeze, az 5. osztályban pedig Duka Csanád Poszeidón jelmeze vitte a pálmát.

Az együtt töltött vidám percek meghozták gyümölcsüket és mindenki mosollyal az arcán ballagott haza a jól megérdemelt farsangi szünetre.

2022.02.16.                                                                     Weisz-Süveges Edit

 


Galéria