Október 1-jén a Majosházi Református Általános Iskola dolgozóival csapatépítő kiránduláson vettünk részt Budapesten.

Első állomás a Parlament volt, ahol idegenvezetővel végig jártuk a csodálatos arany lépcsőházat, a hatalmas folyosókat, az üléstermet, a díszlépcsőházat, valamint a koronát is megtekinthettük. Szerencsék volt, ugyanis abba az ülésterembe mehettünk be, ahol az országgyűlések is meg vannak tartva.

Az üléstermet elhagyva a helyiséghez csatlakozó főrendiházi társalgó termébe érkeztünk. A terem ékessége Európa legnagyobb kézi csomózású szőnyege.

A parlamenti látogatás után mindenki bőséggel fogyaszthatott a Trófea Étterem svédasztalos kínálatából.

Jóllakva, tovább indultunk a főváros ékszerdobozának nevezett sétához, a Várkert Bazárhoz. Itt is egy idegenvezető fogadott minket.

A hölgy előadást tartott, hogy vajon miért és hogyan épült a Várhegy keleti oldalán, a Duna-parton hosszan elnyúló impozáns, neoreneszánsz épületegyüttes. A sétán megismertük a „főváros ékszerdobozának” nevezett Várkert Bazár tervezőjét, Ybl Miklóst, miközben csillogó Zsolnay kerámiákban, művészien megformált kovácsoltvasakban, tökéletesen megfestett üvegablakokban és illatos rózsakertekben gyönyörködünk. A főváros egyik legszebb panorámájú pihenőhelyén élvezhettük egymás társaságát.

Mindannyian felejthetetlen élményekkel gazdagodhattunk. Élveztük egymás társaságát, néhányan kicsit közelebbről is megismerhettük egymást, hiszen nemcsak a tanulóink kerültek szóba, hanem végre egymással, egymásról beszélgetni is volt időnk.

                                                                                                                        

      Fibi Diána


Galéria