Ima földünkért

Mindenható Isten!
Te az egész világmindenségben, de legkisebb teremtményedben is jelen vagy,
és gyengéd szeretettel veszed körül mindazt, mi létezik.

Öntsd belénk szereteted erejét, hogy óvjuk az életet és a szépséget,
tölts el minket békével, hogy fivérként és nővérként éljünk, és ne ártsunk senkinek!

Szegények Istene, segíts, hogy megmentsük azokat,
akik e földön magukra hagyva és elfeledve élnek, de akik oly értékesek szemedben!

Gyógyítsd meg életünket, hogy védelmezői legyünk a világnak, ne kifosztói,
a szépség terjesztői legyünk, ne a szennyezésé és a pusztításé!

Érintsd meg azok szívét, akik csak haszonra törekszenek,
mégpedig a szegények és a föld kárára!

Taníts meg, hogy felfedezzük minden dolog értékét,
hogy ámulattal tekintsünk rájuk,
hogy felismerjük: szoros egységben vagyunk minden teremtménnyel
végtelen világosságod felé vezető utunkon!

Köszönjük, hogy mindennap velünk vagy!

A Magyarországi Keresztények 2021-ben szeptember 26. és október 3. között ünnepelték a teremtés hetét – a kezdeményezéssel a teremtett világ védelmének és az emberi felelősségvállalás fontosságára hívják fel a figyelmet 2009 óta, immár tizenhárom éve. Idén a nemzetközi teremtés ünnepének témája: „Otthon mindenkinek? Isten oikoszának megújítása”(oikosz- ház, otthon) , amelyhez iskolánk is csatlakozott.

Teremtés heti programjainkban iskolánk alsó tagozatán az udvari növények megbecsülésére, életük óvására és gyarapítására fektettük a hangsúlyt. Hiszen az iskola a tanulók második otthona, benne a szabad mozgást, társas kikapcsolódást biztosító udvar kulcsfontosságú hely. Kőrisfa és babérbokor ültetésével, a tisztaság fenntartásával, a homokozó megújításával kényeztettük udvarunk.

Felső tagozatos diákjainkkal elkészítettük otthonaik makettjét, hogy szűkebb hazánk Majosháza kicsinyített mását megalkothassuk, falunk rendjét, szerepét az életünkben megbeszélhessük általa. Hálát adtunk a természeti bőségért, amit Isten adományozott a Duna parti környéknek. Nincs más feladatunk, mint óvni, védeni a természet ajándékait, hogy sokáig élvezhessük kincseit.

 

Iskolánk diákjainak csapata részt vett a Falutakarítási napon, melyen az iskolánk utcájának takarítását kaptuk meg faladatként. Fontosnak tartjuk iskolánk területén kívül, községünk értékeinek óvását is. Mivel fiataljaink tisztaságszeretőek, így jutott idő a munka végeztével  a felajánlott finomságok elfogyasztására is!

Teremtésvédelmi programjainkhoz a Jóisten jóidőt, sok örömet és egészséget adott! Munkánkat otthonainkért nem csak a teremtésvédelem fókuszában, de mindennapjainkon is folytathatjuk gyermekeinkért, felnőttjeinkért és a jövő generációiért!

„Az Uré a Föld és minden, ami betölti!”/Zsolt 24.1./


Galéria