Sok alkalommal és sokféle farsangot megélt már iskolánk a hagyománnyá vált tél űzés során. Ezért idén sem maradhatott el vidámság, móka és kacagás nélkül a farsangi forgatag, még ha szűk körben, osztályszinten kellett is megtartani azt.

Ahogy azt a farsangi ünnepség plakátja is hirdette, egy ősi hiedelem hívta életre a február végi mulatságokat.  Régen ugyanis azt hitték az emberek, hogy a tél utolsó napjaiban a Nap legyengül és a gonosz szellemek életre kelnek. Akiket vigalommal és alakoskodással próbáltak elűzni. Felsős tanulóinkat és tanárainkat arra buzdítottuk, cseréljenek egy napra szerepet, a lányok változzanak fiúkká, a fiúk pedig lányokká, így gúnyolva ki a telet.

Így történt, hogy a meglehetősen borongós és szürke februári napba sikerült a lelkes, kreatív és jó humorral megáldott diákjainknak – és tanáraiknak - színt és örömet vinni. Minden osztályban kihirdettük a szerepcseréből született legviccesebb lány és legviccesebb fiú jelmezt, melynek eredményét osztályonkénti szavazással döntöttük el. Az oklevél és a nagy tábla csoki boldog tulajdonosai, valamint a különdíjasok is jókat élcelődve egymással próbálták párjaikat megtalálni a fordított nemek napján.

A jó hangulat közepette egy digitális szabaduló szobából is ki kellett szabadulniuk az osztályoknak. Aki kedvet és erőt érez magában, otthonról is kipróbálhatja, milyen feladványokon törték a fejüket felsős tanulóink. A link itt érhető el: https://digitalis.szabaduloszoba.hu/idomagus

Nemcsak egy élménnyel lesz gazdagabb, aki nekibátorodik, de méltán büszke is lesz a majosházi diákok fifikás elméjére, amivel olyan ügyesen megoldották a rejtvényeket.

A farsangot az elmaradhatatlan suli disco zárta, mely kivételesen minden osztályteremben külön került megrendezésre.  Az osztályokban párhuzamosan zajló suli disco zenéiről a 8. osztály egyik tanulója – Harza Máté - gondoskodott, előre egy mappába rendezve a felsős osztályok által kedvelt zeneszámokat. A legnagyobb táncmulatság díját kétségkívül az ötödik osztályosok zsebelték be, ahol osztályfőnökük adta meg a jó hangulat alapját, autószerelőnek öltözött férfimunkás jelmezével. A hatodik osztályban kivételes színészi tehetségű fiúk brillíroztak rendkívül aprólékosan kidolgozott lány jelmezeikben, ezzel nagyon sok vidám, a rekeszizmokat sem kímélő percet okozva mindenkinek.

Ezúton is köszönjük a szülőknek a sok finomságot, mellyel hozzájárultak a fiatalok bulijához. Szeretnénk külön kiemelni annak a 7. osztályos lány tanulónknak – Czifra Viktóriának - a különleges cukrászi tehetségét, aki saját kezűleg készített, mennyei kakaós tekercsekkel és csokis kockákkal örvendeztette meg ízlelő bimbóinkat. 

Ezzel a jövő farsangnak kedvet ébresztő gondolattal eresztjük útjára az idei furcsa, pandémiás telet:

„A jelmezbálban az a legjobb, hogy az ember kibújhatik a saját bőréből, hogy más lehet, tökéletesen más, mint aki a valóságban. (...) Hogy az ember néhány óráig azt játszhatja, hogy megváltozott, elvarázsolták, idegen és ismeretlen lett hirtelen.”

Szabó Magda

                                                                                                   Weisz-Süveges Edit-tanárnő


Galéria