Egészség                                                                                                

Mivel november a fogászat hónapja, ezért iskolánkban ebben a hónapban még nagyobb hangsúlyt fektettünk arra, hogy gyermekeink egészségesebbek legyenek. Ez nemcsak a fogak védelmére irányult, hanem az egészséges élelmiszerek mennyiségének és minőségének beviteléről, a rendszeres testmozgásról, s a vitaminok fontosságáról is. Ugyanakkor a testi egészség mellett figyelmet kapott a lelki egészség is, amiről osztályfőnöki órák keretein belül beszélgettek az osztályfőnökök a gyermekekkel.

Ebben a hónapban plakátok kerültek ki az intézményeink folyosóira, amelyeken a diákok megfigyelhették, hogyan is néz ki egy egészséges reggeli/ebéd/vacsora, miért érdemes több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztaniuk, felhívtuk a figyelmet a rendszeres testmozgás fontosságára, valamint a természetes immunerősítőkkel is megismerkedhettek.

A plakátokon kívül a pedagógusok a gyermekek életkorának megfelelő videókat is megnéztek a tanítványainkkal pl. a megfelelő folyadékbevitelről is.

Hónap végén évfolyamonként megmérettették magukat a nebulók, hogy mennyire vannak tisztában az egészség fogalmával és az ezzel kapcsolatos tudnivalókkal. Minden osztályban kihirdettük az 1-3. helyezettet, akiket természetesen jutalomban részesítettünk.

Az egészség mindannyiunk számára fontos, hiszen tudjuk:

„Nincs jobb orvosság a boldogságnál. Maximum a nevetés.”