A rendhagyó körülmények között megtartott búcsú a Majosházi Református Általános Iskola végzős diákjaitól próbálta követni a hagyományos ballagás forgatókönyvét. Búcsúzkodtak diákok a diákoktól, diákok a tanároktól, diákok a lelki élet vezetőitől, valamint az iskola dolgozóitól.

 Idézzük egyházközségünk Gondnokasszonyának, Szabóné Réső Szilviának gondolatait, aki az egyházközség nevében köszönt el a ballagó diákoktól:

„ Sok szeretettel köszöntöm elsősorban a Ballagó Diákokat, Tanárokat, Szülőket, Nagyszülőket, Reha András Nagytiszteletű Urat, Zsíros Viktor Polgármester Urat, Presbitereket, Diákokat és mindenkit, aki megtisztelte jelenlétével a ballagókat!

Kedves Ballagók! Nyolc év után mérföldkőhöz érkeztetek, elhagyjátok a már jól ismert iskolátokat. Nehéz három hónapon vagyunk túl. A Majosházi Önkormányzat Vezetősége, a Presbitérium és jómagam nevében köszönetet mondok a tanároknak, gyerekeknek, és nem utolsó sorban a szülőknek, hogy saját munkájukon, a háztartáson és a megszokott délutáni tanuláson kívül tudták vállalni és teljesíteni az otthoni oktatást, és egy kicsit átérezve a tőlük idegen tanári szakmát gyakorolták. Jól vizsgáztak, ezért tisztelet, köszönet és hála jár érte nekik!

Az ember két meghatározó tényező között él: az első a születés, a másik az elmúlás. Ezt a két dolgot nem tudjuk irányítani, de a kettő között eltelt időről mi tudunk gondoskodni. Ez a függetlenség, a szabadság, és amit már próbálgattok, hogy sok mindent megtehetünk céljaink eléréséért, de csak a Jóistenbe vetett hittel érdemes, ahogy a Filippiekhez írott levélben is le van írva:

 „Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket és az Ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban.”

Ballagáson vagyunk, ballagás szó az előttünk álló útra utal. Nem lehet állva maradni, de nem is lehet sietni, kapkodni, rohanni. Olyan az út, ami előttünk áll, ahol a tettek fölött mindig elgondolkodva nyugodt léptekkel, átgondoltan, előre haladva kell megtenni.

Kedves Ballagó Diákok! Őszintén kívánom mindnyájatoknak, hogy a Jóisten adjon erőt az út megtételéhez, hogy mindig nyugodtan, megfontoltan a szüleitekkel megbeszélve és őket nem elhagyva ballagjatok az Úr által kijelölt úton. Legyen erőtök, bölcsességetek, kitartásotok a céljaitok eléréséhez. Én már a konfirmáláson is beszéltem róla és nektek is elmondom, hogy a gyülekezet szeretettel vár és elvár Titeket az Istentiszteletekre, Úrvacsorákra és minden gyülekezeti alkalomra, ahol együtt épülhetünk a hit által.

A jövőd nem emberek, hanem Isten kezében van, és ami az övé, arra gondot visel.

Arany János versével bocsátalak utatokra Titeket:

„Előtted a küzdés, előtted a pálya,

Az erőtlen csügged, az erős megállja.

És tudod: az erő micsoda? –Akarat,

Mely előbb vagy utóbb, de borostyánt arat.”


Galéria