2020.02.12. Farsangi bál


„Dicsérjétek Istent kürtszóval! Dicsérjétek őt húros hangszerrel és hárfával! Dicsérjétek őt trambulinnal és körtánccal! Dicsérjétek őt húrokkal és síppal! Dicsérjétek őt zengő cintányérral! Dicsérjétek őt csattogó cintányérral!” (ZSOLTÁRPL 150:3-5)

Idén a farsang farkában, február 12-án tartottuk hagyományos farsangi mulatságunkat az iskolában. Az alsósok mulatsága délelőtt, a felsősöké pedig délután volt.

Már hetekkel ezelőtt megkezdődött a lázas készülődés: jelmezek tervezése, színpadi próbák és tánctanulás. A programok összeállításából, a rendezvény megszervezéséből kivették részüket a lelkes szülők és néhány kolléga is.

A buli hangulatot két nyolcadikos diákunk szolgáltatta.

A vidám délelőtt egy verssel kezdődött, majd ezt követték a játékos versenyek és műsorok felváltva. Idén minden osztály készült valamivel. A legkisebbek egy tavasztáncot adtak elő. Az ehhez készült jelmezeket a gyerekek sajátkezűleg készítették el, amiket osztályfőnökük álmodott meg. Őket követték a játékok után a másodikosok, akik egy reneszánsz tánccal készültek. Ezáltal kicsit visszamehettünk abba a korba. A negyedikesek egyénileg is bemutatták jelmezeiket, majd valamivel később osztályszinten is felléptek. A táncuk különleges volt, mert csak a lábuk mozgott, miközben egy padon ültek. A negyedikesek jelmezes felvonulása után következtek a harmadikosok egy osztálytánccal, ami kicsit felpezsdítette a közönséget is. Természetesen minden osztályfőnök fellépett a saját osztályával.

 A jelmezes felvonulás is nagyon népszerű része volt a farsangnak. Ötletes volt az elsősök előadása és jelmeze is, ezért ők osztályszinten meg lettek dicsérve. A másodikosok közül egy kézzel készített páva jelmez kapott elismerést. A harmadikosok nagy létszáma miatt több jelmezt is kiemeltek, köztük a Pikachu detektívet és a Harley Quinn-t. Végül a negyedikesek közül a felhő maskarát jutalmazták. Ezek a gyerekek és szülők által elkészített jelmezek és „sminkek” voltak.

A lelkes készülődésnek megvolt a jutalma, mert minden osztály vastapsot kapott.

Immár hagyománnyá vált, hogy játékokkal elevenítettük fel a farsangi hagyományokat a jelmezes felvonulások között.

A délelőttöt megkoronázta a tombolasorsolás, melynek összegével a nyolcadikosokat támogatjuk.