„építse egyik a másikat, amiképpen cselekszitek is

Tanévnyitó a Majosházi Református Általános Iskolában

 

A 2023/24-es tanév első napján tartott tanévnyitó Istentiszteletet Nt. Krajczár János a Majosház Református Egyházközség lelkipásztora a 151 diáknak, családjaiknak, az intézmény pedagógusainak és dolgozóinak.

Az istentisztelet folytatásaként megtartott tanévnyitó ünnepségen az iskola igazgatója beszédében kihangsúlyozta, hogy „az élő iskolában a kölcsönös felelősség, szeretet kapcsolja össze a diákokat, tanárokat egymással. Nem egymástól függetlenül, elkülönülve éli ki-ki a maga életét, hanem mint ugyanannak az üdvösségnek a reménybeli birtokosai: állandó kölcsönhatásban vannak egymással.

Építeni nem könnyű dolog. Sokkal egyszerűbb rombolni. Építeni azt jelenti: mindig újabb és újabb köveket, téglákat hozzátenni az új épülethez, hogy növekedés legyen. Segítsünk egymásnak az épülésben! „

Az igazgató asszony beszéde után az első osztályos diákok köszöntő műsorát láthattuk.  Majd a második osztályosok eskütétele következett. A tantestülethez újonnan csatlakozott pedagógusok fogadalomtétele sem maradhatott el az új tanév kezdetén.

Hitünkben megerősödve, egymást segítve, bizalommal telve a Majosházi Református Általános Iskola 2023/2024-es tanévét szeptember elsején megnyitottuk.

Fibi Diána


Galéria