Általános Iskolai Anyák Napi Műsor a Majosházi Művelődési Házban

Majosházán, idén is izgalmas és felejthetetlen Anyák Napját ünnepelhettek az ötödik osztályos diákok és családjuk. Az iskolai ünnepség helyszíne a Majosházi Művelődési Ház volt, ahol a büszke gyerekek egy színdarabbal készültek, hogy felidézzék Janikovszky Éva népszerű könyvének, a "Kire ütött ez a gyerek?" című művének történetét.

Az esemény május 7-én került megrendezésre, amikor a színpadon kibontakozott az ötödikesek kreativitása és tehetsége. Az előadás kezdetén a szülők és nagyszülők izgalommal várták, hogy láthassák, milyen meglepetést készítettek a gyerekek.

A színdarab az eredeti történetet követte, és végig kalauzolt bennünket egy átlagos, családi körben eltöltött napon. Ahol a családtagok zsörtölődése, régi emlékek felidézése, rokonok kibeszélése és a gyereknevelés vidám és kevésbé vidám pillanatai elevenedtek meg a színpadon. A szereplők megtestesítették az ötödikes osztály sokszínű karaktereit, akikkel minden gyerek könnyen azonosulhatott.

A színdarab során a diákok szórakoztató és humoros jelenetekkel elevenítették meg az apa-lánya, anya-apa, unokák és nagyszülők párbeszédeit. Az előadás során a nézők szemtanúi lehettek a jellegzetes humorú Janikovszky Éva művének, melyek mindig megszólítják a gyerekek lelkét és gondolatait.

Az Anyák Napi műsor nemcsak szórakoztató és érdekes esemény volt, hanem lehetőséget adott a gyerekeknek, hogy kifejezzék szeretetüket és elismerésüket az édesanyák és nagymamák iránt. Az előadás megmutatta a diákok kreativitását és tehetségét, és emlékezetes pillanatokat okozott mindazoknak, akik részt vettek az eseményen.

Az iskolai Anyák Napi műsor és az ötödikesek előadása igazi összekovácsoló erejű volt a közösség számára. Hiszen a gyerekek által készített ajándék elkészítésében Havasi Mónika rajztanáruk is segített, illetve a színpadi próbák sok nevetéssel teli hangulata is színesítette az iskolai hétköznapok életét.

Az Anyák Napi műsor a Majosházi Művelődési Házban újabb példa volt arra, hogy egy falusi közösségben a gyerekek tehetsége és az iskolai események fontossága egyaránt támogatott és ünnepelt. Az ötödikes diákok felejthetetlen élményt szereztek mindenkinek, aki részt vett az előadáson, és méltó módon ünnepelték az édesanyákat és a családokat az Anyák Napján.

                                                                                                                  Weisz-Süveges Edit