Az ember, mint Isten teremtménye

„Az ember nem véletlenül keletkezett. Isten terve és akarata eredményeként született meg: Isten teremtménye.” (1Móz 1–2)

Ebben az évben a Teremtés hetén az embert, mint Isten teremtményét csodáltuk, tanultunk róla, ízlelgettük feladatát Isten nagy művében, a világteremtésben.

„Alkossunk embert a saját képmásunkra”- tanakodott Isten önmagával és megszólítással teremtette a férfit és a nőt. Teremtette és felelős feladatot, döntést is adott nekik, hogy óvják a  világot, benne önmaguk! Felsős diákjaink az ember teremtéséről adtak elő színdarabot. Ezen a héten diákjaink a hittanórákon ismerkedtek az emberi testtel, felépítésével, működésének csodáival és érdekességeivel. Az emberi testről tartott előadást Veres Szilárd orvostanhallgató, volt „refis” diák.

 Az embert körülvevő világ nagyban függ attól, mit teszünk szépségéért, tisztaságáért, hogyan alakítjuk, hogy élhető maradjon. Mit tehet egy diák? Egy diák is sokat tehet! Ha összefogunk, akkor fát ültethetünk, virágosíthatjuk iskolánk kertjét. Óvhatjuk az udvar és az épület tisztaságát, szelektíven szedhetjük a szemetet. Mindezt meg is tettük! Környezetünk szépítettük, újra hasznosítható anyagokból díszeket alkottunk, melyekkel most magunkat, az embert díszítettük! Hiszen önmagunk tiszteletével alkotó Istenünknek rójuk le hálánk!

                                                             Bódiné Barsy Ágnes-Kégli Erzsébet


Galéria